Colorado – prava lokacija za Work and Travel i Internship program

Colorado – prava lokacija za Work and Travel i Internship program

Zemlja crvene boje, Colorado, željena je destinacija avanturista, istraživača i ljubitelja prirode. Dom je velelepnih planina, izvora, najvećih peščanih dina u Severnoj Americi, ali i ostataka dinosaurusa. Generalno, saveznu državu Colorado karakteriše fascinantna priroda, veća ljubaznost ljudi nego u državama istočne odnosno zapadne obale i geografski položaj koji se nalazi u srcu američkog kontinenta.

American Spirit u svojoj ponudi ima mnoštvo lokacija u Colorado-u i studenti koji su se opredelili za ovu saveznu državu vraćaju se prepuni pozitivnih utisaka. Razmislite da li bi baš Colorado mogao biti sledeća destinacija na vašem Work and Travel odnosno Internship programu.

Kako bismo vam bar malo približili šta možete da očekujete podelićemo sa vama nekoliko ,,fun facts” koje se tiču Colorado-a.

  • Cheesburger

Pojam tako karakterističan za Ameriku. Ali da li ste znali da je nastao baš u Colorado-u u Denverskom ,,Humpty Dumpty Drive In” restoranu 1935. godine?

  • Craft beer

Ukoliko ste veliki ljubitelji piva onda je Colorado pravo mesto za vas. To je država sa, slobodno možemo reći, stotinama zanatskih pivara. Da li je vaš omiljeni stil piva IPA, Stout ili možda Lager? Nema veze, sve ove stilove možete probati baš u Colorado-u. Neke od najpoznatijih pivara su New Belgium, Odell Brewing, Great Divide Brewing, Left Hand Brewing, i Boulder Beer Company.

  • Colorado Springs

Kada pomislite na mesta koja su velikim delom godine okupana suncem verovatno vam na um padaju San Diego ili Miami, međutim postoji mesto u Colorado-u koje ima preko 300 sunčanih sati tokom godine a to je upravo Colorado Springs.

  • Aspen

Jedno od najpoznatijih skijališta u Colorado-u. Ono što je zanimljivo u vezi ovog planinskog mesta je činjenica da je grudvanje zabranjeno. Razlog za ovu bizarnu zabranu leži u tome što postoji zakon u Aspen-u koji zabranjuje bacanje bilo kakve vrste ,,projektila”, a izgleda da snežna grudva u vazduhu predstavlja opštu opasnost.

  • Supermax prison

Ukoliko prekršite gorepomenuti zakon možete se naći u Supermax-u, jednom od najbolje čuvanih zatvora u Americi, domu mnogih međunarodnih kriminalaca, špijuna i duplih agenata, smeštenom upravo ovde, u Colorado-u.

  • Four Corners Monument

Postoji tačka u Colorado-u na kojoj, kada stojite, se nalazite na spajanju 4 savezne države: New Mexico, Colorado, Utah i Arizona.

  • The Shining

Film koji pripada kategoriji ,,must see”. Ukoliko niste pogledali ovaj kultni film, obavezno to učinite. Osim što predstavlja jednu od omiljenih lokacija naših studenta tokom Work and Travel programa, Estes Park je i dom ,,The Stanley Hotel”, hotela koji je poslužio kao inspiracija Stephen King-u da napiše ovaj horor roman.

  • Denver and vacuum cleaner

Pazite sada ovaj zakon. U Denver-u, prestonici Colorado-a, nije dozvoljeno pozajmljivati usisivač komšiji. Zaista zanimljiv podatak morate priznati 🙂

  • Insulting police officer

Dozvoljeno je vređati organe reda, dok vas oni ne zamole da prestanete. Iako bi mnogi voleli da ovaj zakon zaživi i kod nas, savetujemo vas da ovo ne činite čak ni ako se nađete u Colorado-u.

  • Olympic games

Sećate se da smo na početku teksta pomenuli ljude u Colorado-u kao zaista ljubazne i ljubitelje prirode? Evo i dokaza za to. Godine 1976.  Denver se spremao da bude domaćin Zimsih olimpijskih igara, međutim stanovnici Denvera su odlučili da bi takav događaj naneo veliku ekološku štetu u prirodi oko njih i odbili su kandidaturu.

Kao što i sami možete da se uverite, u Colorado-u nikada nije dosadno. Ima toliko toga da pruži i zaista je odličan izbor za vaš Work and Travel ili Internship program.